WorkTablen ja Hantekra Oy:n yhteistyö alkoi jo järjestelmän kehittelyvaiheessa. Alkujaan järjestelmä suunniteltiin sähköiseksi työajan seurannaksi, mutta tänä päivänä WorkTablen avulla voi myös hallita projekteja ja viestiä monin tavoin sekä työntekijöiden että asiakkaiden kanssa. Nyt jo vuosia kestäneen yhteisen matkan jälkeen Hantekrassa ei osata enää kuvitella paluuta entiseen.

— Kulunseuranta on helpottunut ja työaikaa on säästynyt valtavasti. Voin ehdottomasti suositella WorkTablea muillekin, sanoo yrityksen työnjohdosta vastaava Sami Markkanen.

Sesongista riippuen noin 12 henkilöä työllistävässä siilinjärveläisyrityksessä riittää hallinnoitavaa. Yritys tarjoaa erilaisia palveluita aina rakennus- ja maanrakennustöistä kaivos- ja tehdaspalveluihin, joten projekteja on meneillään jos jonkunmoisia.

— Ennen WorkTablea käytimme työajan kirjaukseen kynää ja paperia. Työntekijät palauttivat tuntilistansa kahden viikon välein, joten lomakkeita oli paljon, ja niitä perattiin aina monta työpäivää, Markkanen muistelee.

Kun kynä ja paperi vaihdettiin sähköiseen kirjaukseen, Hantekran on ollut helpompi kommunikoida myös oman tilitoimistonsa kanssa.

— Palkanmaksua varten ohjelmasta saa koostettua yhteenvedot, joissa on päivärahat, kilometrit, ylityötunnit ja kaikki tarvittava, hän listaa.
Myös henkilöstö sopeutui ohjelmiston käyttöönoton tuomaan muutokseen hyvin: nuoremmat vikkelämmin, vanhemmat hieman harjoiteltuaan.

Noin puolet Hantekran myynnistä koostuu laskutettavista tarvikkeista. WorkTablen tarjoustyökalut taipuvat ketterästi niin tarvike- kuin urakkatarjoustenkin tekoon.

— Tarvikkeiden syöttäminen järjestelmään, asiakkaalla hyväksyttäminen ja kuittaaminen ovat olleet valtavan käteviä ominaisuuksia, Markkanen listaa.

WorkTable laatii paitsi tarjouksen, myös asiakkaalle lähetettävän sähköpostiviestin. Hyväksynnän jälkeen tarjousta vastaava työ työmaatietoineen on heti valmiina järjestelmässä. Asiakkaalla hyväksyttäminen mahdollistaa myös yrityksen ja asiakkaan välisen vuoropuhelun ja tilanteiden ennakoinnin: hyvityslaskuja ei tarvi rustailla, kun laskuluonnosten sisällöistä voi keskustella.