Hallintajärjestelmä WorkTable otettiin ihka ensimmäisenä käyttöön kuopiolaisyritys Konetyö J. Karhusella. Monipuolisesti erilaisia maanrakennus- ja murskaustöitä tekevällä sekä muun muassa kivi- ja maa-aineksia toimittavalla yrityksellä on ollut tärkeä rooli järjestelmän tuotekehittelyssä ja sisäänajossa. WorkTablen toiminnallisuudet pyrittiin rakentamaan siten, että niiden avulla voisi hallinnoida mahdollisimman sujuvasti erilaisia projekteja läpi koko yrityksen kattavan palveluvalikoiman. 

Ennen WorkTablen käyttöönottoa J. Karhusella tehtiin paljon manuaalista kirjaustyötä. Jokainen työntekijä täytti paperiset tuntikirjat, ja yrittäjä Jari Karhunen vastasi sähköpostitse jokaiseen tarjouspyyntöön. Maa-ainesten keruuta varten koneiden kuljettajille toimitettiin paperiset listat, jotka toisinaan katosivat tai joutuivat sään armoille. Toimiston pöydälle kertyneen paperipinon purkamiseen, kirjaamiseen ja arkistointiin kului kokonaisia työpäiviä. 

WorkTable sähköisti liudan toimintoja. Nyt jokainen työntekijä voi kirjata itsensä työmaalle ja valita tehtävän työn ohjelmiston mobiilisovelluksesta käsin. Työmaat, urakat ja kerättävät maa-ainekset tietoineen ovat tallessa kaikilla laitteilla.

— Tunnit ovat välittömästi ylhäällä järjestelmässä, eivätkä katoa minnekään. Lisäksi voin tarkastella niitä reaaliajassa, sanoo yrittäjä Karhunen. 

Järjestelmästä haluttiin kehittää niin simppeli, että sitä pystyisi käyttämään kuka tahansa. 

— Meillä on töissä vähän työtilanteesta riippuen 10-15 työntekijää, ja heiltä saatu palaute on ollut äärimmäisen hyvää. Henkilöstöön kuuluu myös yksi 78-vuotias vanhemman kaliiperin tekijä, joka omaksui myös sovelluksen käytön heti, Karhunen antaa tunnustusta. 

Merkittävä työajan säästö on tapahtunut myös tarjousten kirjoittamisen saralla. Jos aiemmin yhden tarjouksen miettimiseen ja kokoamiseen lohkesi työpäivästä puoli tuntia, nyt se hoituu nopeimmillaan muutamassa minuutissa. Tarjouksen voi luoda sähköisesti järjestelmässä, järjestelmä lähettää sen asiakkaan sähköpostiin hyväksyttäväksi ja jos hyväksyntä tulee, tarjouksen mukainen urakka tietoineen on välittömästi valmiina sovelluksessa työntekijöiden nähtävillä. 

— Välillä isoilla työmailla on enemmän huomioon otettavia yksityiskohtia, mutta yksinkertaisimmillaan tarjouksen lähettäminen onnistuu mobiililaitteella muutamalla napin painalluksella vaikka työmaalta käsin, Karhunen kehuu.